به نقل از پایگاه خبری محیط مجازی ایران فیمنا؛ جمله مشهور ی بین اندیشمندان انگلیسی زبان زیاد دیده شده است که میگویند: مراقب افکارت باش که گفتارت میشود، مراقب گفتارت باش که رفتارت میشود، مراقب رفتارت باش که عادتت میشود، مراقب عادتت باش که شخصیت ت میشود، مراقب شخص ت باش که سرنوشتت میشود. علمای متقدم، تربیت را فن تشکیل عادت میدانستند و معتقد بودند که چنانچه از سن پایین افراد ملزم به انجام کارهایی شوند این موارد تبدیل به عادت شود، تربیت شکل میگیرد. مولوی در این زمینه میگوید:
خاربن در قوت برخاستن
خارکن در سستی در کاستن
داب اسمش,دابسمش,دابسمش ایرانی
عادت به استفاده از تکنولوژی از این قاعده ممکن است مستثنی نباشد، دیر زمانی نبود که با ورود تلفنهای همراه ویژگیهای زندگی افراد دستخوش تغییرات بسياري شد. ارسال مطالب طنز جـک از طریق پیامک، برنامه های چت و اخیرا مصرف از شبکههای اجتماعی به نوعی بالاترین کارکرد را فارغ از اینکه وسائل چه باشد به اختصاص داده است. ممکن است وجه مشترک تمام اینها به عنوان آسیب مصرف ناصحیح از تکنولوژی جهت استهزاء و تمسخر فرد ی قومیتی یابقیه امور لغوی که وجود دارند، دانست. بحث لمپنیسم با این عنوان به طور جدی برای نخستین بار در حدود ۱۵۰ سال پیش بیان شد. جامعهشناسان منظور از لمپنها را گروهی میدانستند که به هرج مرج اغتشاش اجتماعی دامن میزنند ولی حرکاتشان خاستگاه ایدئولوژیک ندارد، لمپنها با رفتارهایی مثل آرایـش پوشش خلاف عرف غیر معمول و برخي حرکتهای نمایش تخریبی، را به جامعه معرفی کرده در تعارضات داخلی طبقات اجتماع نقش بد بازی میکنند.
دابسمش ترکیب لمپنیسم محیط مجازی
داب اسمش,داب اسمش فارسی,داب اسمش جدید
جولان لمپنسیم در محیط مجازی هر روز با روشهای نو ی در جامعه یا فضای مجازی شیوع پیدا میکند. مدتی است که کلیپهای عجیب و غریبی مشهور به « دابسمش » پا به شبکههای اجتماعی گذاشتهاند و مدام در حال دست به دست شدن هستند . عدهای جوان یا حتی نوجوان از عجیبترین مسخرهترین روشها جهت ساختن کلیپهای طنز همراه با لودگی مصرف میکنند و هر شخصیت مفهوم و هر چیزی که را بخواهند مورد استهزاء و تمسخر قرار میدهند.
Dubasmash از لحاظ لغوی به معنای دوبله درهم کوبیه یا پرسشده و به قول شخص ان ایرانی «دوبله برعکس» است، یک سرویس میزبانی فیلـم است که بر روی گوشیها تبلتهایی که از سیـستم علت های آیاواس و android مصرف میکنند اجرا میشود. این برنامه کاربر دی آلمانی در اواخر سال ۲۰۱۴ به رتبه اول دریافت نرمافزار در کشور آلمان دست یافت کمی بعد در ۲۹ کشور جهان این رتبه شد. در ابتدای سال ۲۰۱۵، بیش از ۵۰ میلیون بار در ۱۹۲ کشور جهان دریافت شد. دابسمش در ایران به نرمافزار متداولی تبدیل شده و صفحه اختصاصی دابسمش فارسی در اینستاگرام بیش از سیصد هزار دنبال کننده دارد.
دابسمش جایگزین عکسهای سلفی
این برنامه فرد دی در زمانی ارائه شده بود که تب گرفتن عکسهای سلفی فرونشسته و نسبتا به امری عادی تبدیل شده بود. به نوعی دابسمش ورژن تر از سلفی است که قاعدتا باید بانمک باشد ولی علی الظاهر این بانمکی به میزان لودگی رسیده است.