کاشت مو چگونه است؟
در این مطلب قصد داریم تا شما دوستان گرامی را با چگونگی کاشت مو آشنا کنیم.در ادامه این نوشته به دلایل علمی ریزش مو , روش fit و روش اتوماتیک و … خواهیم پرداخت.
چرا کاشت مو؟
بدون شک ریزش مو یکـی از ناراحت کننده ترین مسائل ی هست که یک فرد در زمان زندگـی خود با آن برخورد می نماید و کسانی که دچار ریزش وسیع مو می باشند از نظـر ظاهری مسن تر از سن های خود که موهایشان نریخته به نظـر می رسند و ایـن مسـال ه می تواند منجر به ایجاد افسردگی و عدم اعتماد به نفس در فرد بشود. اما ریزش مو در اشخاص متفاوت عکس العمل های مفرق ی را ایجاد می نماید . تعداد معدودی از مردان مساله طاسی خود را به خوبی پذیرفته و با آن کنار آمده اندو ولی امروزه اکثر مردان طاس برای برگرداندن موهای از دست رفته به دنبال هر بهبود ی می روند و از بهبود های سنتی گرفته تا دارویی و جراحی. چرا که به نظـر آن ها داشتن مو مترادف هست با جوانیو قشنگی و اعتماد به نفس. در چنین شرایطی بایستی به دنبال برترین راه حل بود و تنها راه حل دائمی برای موهای از دست رفته عمل جراحی کاشت مو است .
دلایل علمی ریزش مو
ریزش مو دلایل بسیاری دارد و اما قبل از هر چیز بایستی علت ریزش آن ارزیابی شود و با دقت به دلایل آن بهبود مناسب و نتیجه بخش را برای آن معین کرد . بطور تقریبی در حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تار مو در سر وجود دارد که بیش از ۸۰ % آنها در حال رشد می باشند . بطور متوسط روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ عدد مو ریزش دارد. همچنان که یک مو می ریزد موی جدید جای آن را می گیردو اما مساله وقتی شروع می شـود که موهای ریزش یافته بیشتر و سریع تر از مو های رویش یافته جدید باشد و یا رشد مو های جدید ضعیف شود. در ایـن حالت بعد از مدتی از تعداد کل مو ها کم شده و فرد مدقت کم شدن سایز موهایش می شـود . عوامل متفاوتی می توانند بر سیکل رشد اثر کـرده و سبب ریزش موقت یا دائمی شوند. شایع ترین علت طاسی در مردان هورمن آندروژن و علت ژنتیک است . از دیگـر دلایل ریزش مو ( خصوصا در خانم ها ) به علت اضطراب و افسردگیو خونریزیو رژیم غذایی سخت و نامناسب و کمبود پروتئینو استفاده و یا قطع دارو های هورمونیو استفاده قرص های ضدبـار داری زیاد مدتو کمبود روی یا آهنو آسیب های فیزیکـی زیاد مثل تحریک و فشار و کشش تار مو (استفاده از اتوی مو و سشوارو بیگودی و …) تب بالا و پرکاری یا کم کاری تیروئیدو کم خوابی و … است که اکثرا موقت ی و قابل بهبود می باشند .
آیا کاندید مناسبی برای پیوند مو می باشید ؟
تعدادی ازبا ارزش ترین نکات قابل ارزیابی در متن زیر عنوان شده و کمک می نماید تا شما بتوانید تا حدودی خود را به عنوان یک کاندید کاشت مو بررسی بکنید .در قدیم به دلیل استفاده از روشهای قدیمی پیوند مو اکثر اشخاص طاس کاندید خوبی برای جراحی نبودند در حالیکه امروزه با شیوه های جدید اکثرا متقاضیان پیوند مو قادر به عمل می باشند.
سن
اکثرا آقایان ۱۸ تا ۲۵ سـال ه کاندید مناسبی برای کاشت مو نمی باشند بجز مسائل ویِژه با نظـر پزشک چون با ارزیابی میزان ریزش موی فعلی آنها پیش بینی گسترش پیدا کردن طاسی در آینده میسر ناست .چنانچه در یک فرد جوان با موی کم پشت ناحیه پیشانی با یک جلسه پیوند موبنا به در خوهست خود فرد یک خط رویش موی جدید که پرتر و پایین تر از خط طبیعی هست ایجاد شود ایـن عمل بسیار فرد را راضی می نماید ولی ایـن رضایت موقت ی خواهد بود چون بعدا با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت ایـن خط جدید میزان طاسی او تا میزانی گسترش یافته که موهای باقی مانده در پشت سر به میزانی نیست که بتواند پوشش قابل قبولی را تا خط رویش جدید او ایجاد نماید . ایـن اشخاص بهتر هست از داروهای ضد ریزش موو PRP و مزوتراپی استفاده کرده و در سـال های بعدی مراجعه نمایـن د. ضروری به ذکر هست در مورد پیوند موی خانمها مسئله سن مطرح نیست.
شیوه FUE) fit)
در طول شیوه کاشت موی FUE؛ واحدهای فولیکولی مجزا (گروههای موی یک؛ دو؛ سه و چهار تار مویی که بهصورت طبیعی در پوست سر رشد میکنند) با استفاده از یک پانچ بسیار ریز یکـی یکـی برداشت میشوند. حد ایـن پانچ بین ۰٫۷ تا ۱ میلیمتر است . عموماً موی ناحیه اهداکننده؛ کوتاه میشود تا پزشک بتواند پوست سر بیمار را مشاهده نماید . واحدهای فولیکولی (که گرافت نام دارند) از نواحی مقاوم در مساوی طاسی در کنارهها و پشت سر (که به آنها نواحی اهداکننده گفته میشود) با استفاده از یک فرآیند چندوهله ای گرفته میشوند.
زمانی وامیزان فولیکولی از بافتهای مجاور جدا شود؛ میتوان آن را اکثرا با انبرکی که موی بالای سطح پوست را میگیرد؛ استخراج کرد. هر گرافت وامیزان فولیکولی بایستی با دقت در نواحی دریافتکننده (نواحی موردنظـر برای کاشت موی طبیعی) کوچکی که پزشک در نواحی طاس یا کمپشت پوست سر ایجاد کـرده ؛ قرار داده شوند. بسته به ترجیح پزشک؛ واحدهای فولیکولی به دو صورت در ناحیه دریافتکننده قرار داده میشوند یا فوراً بعد از برداشت هر گرافت در نواحی دریافتکننده از پیش ایجادشده قرار میگیرد یا بعد از اتمام فرآیند استخراج واحدهای فولیکولی ایـن کار صورت میگیرد. گرافت های برداشتشده که فوراً کاشت نشوند؛ بهدقت در یک محلول حاوی سـال ین نگهداری میشوند. از محلولهای نگهداری بافت دیگـر میتوان به بافر؛ مواد مغذی و آنتیاکسیدانها یا پلاسمای غنی از پلاکت حاوی فاکتورهای رشد و ویژگیهای بهبود زخم اشاره کرد. محلولهای نگهدارنده مانع از خشک و کم آب شدن واحدهای فولیکولی میشود که فوراً در نواحی دریافتکننده پوست سر کاشت نمیشوند.
ویژگی ها ی کاشت مو به شیوه FUE) fit)
از ویژگی ها ی کاشت موی طبیعی میتوان به مسائل زیر اشاره کرد:
- کم تهاجمیتر بودن روش
- کم شدن ایجاد جای زخم و امکان کوتاه کردن مو
- زمان بهبود کمتر و بهبودی سریع تر و نیازهای بهبود ی کم بعد از عمل
- نواحی برداشت واحدهای فولیکولی بیشتر و امکان استخراج موی بدن (BHT)
- برترین شیوه برای مسائل ویِژه و کوچک (برترین شیوه مرمت ابرو)
ویژگی ها در ادامه بهطور مفصل توضیح داده میشود.
از دیگـر ویژگی ها ی کاشت موی طبیعی میتوان به مسائل زیر اشاره کرد:
کم تهاجمیتر بودن روش: برخلاف روش کاشت مو FUT که در آن رشته از پوست سر حاوی واحدهای فولیکولی برداشت جدا میشود؛ برش ایجاد میشود و زخم با بخیه بسته میشود؛ گرافت های و بافت مجاور در شیوه FIT بهصورت مجزا با استفاده از پانچهایی برداشت میشود. به همین دلیل ؛ اکثر افراد؛ ایـن شیوه را به نسبت شیوه FUT کم تهاجمیتر میدانند.
کاشت مو , کاشت مو به روش طبیعی , مو , لیزر موهای زائد , کاشت موهای برداشت شده , کاشت مو , سفارش کاشت مو , کاشت مو به روش طبیعی , پیوند مو
کم شدن ایجاد جای زخم و امکان کوتاه کردن مو: علاوه بر کم تهاجمیتر بودن؛ ایـن شیوه کاشت مو همین طور مثل شیوه FUT جای زخم خطی ایجاد نمیکند. اگرچه اکثر جراحان با استعداد میتوانند جای زخمهای خطی غیرقابل تشخیصی را با روشهای برشزنی ایجاد کنند؛ اما بههرحال شیوه FUT همواره یک جای زخم خطی بـار یک در بالا و پشت سر ایجاد میکند. علاوه بر ایـن ؛ فیزیولوژی یا کار های بعد از عمل بعضی از بیماران سبب کشیدگی بیشازمیزان و بهبود نامناسب ناحیه زخم در شیوه کاشت موی FUT میشود. ایـن مسئله اکثرا منجر به ایجاد جای زخم بیشتر و برجستهتر در ناحیه اهداکننده میشود.
زمان بهبود کمتر و بهبودی سریع تر و نیازهای بهبود ی کم بعد از عمل: اکثر جراحان کاشت مو بر ایـن اعتقاد می باشند که ماهیت غیرتهاجمیتر شیوه FUE منجر به زمان بهبود و بهبودی سریع تر نسبت به شیوه کاشت موی FUT میشود. به دلیل ایـن که زخمی بسته نمیشود و از بخیه استفاده میشود و در طول دوره بهبود در ناحیه اهداکننده کشیدگی به وجود نمیآید؛ عموماً در شیوه کاشت موی FUE بیمار درد و ناراحتی کمتری را در ناحیه اهداکننده احساس میکند. بیمارانی که شیوه FUE را انجام میدهند عموماً سریع تر میتوانند زندگـی روزمره و کار های خود را از سر بگیرند.
برترین شیوه برای مسائل ویِژه و کوچک (برترین شیوه مرمت ابرو): با دقت به ایـن که شیوه کاشت موی FUE عموماً نسبت به شیوه FUT کم تهاجمیتر هست و در مدتزمان کمتری انجام میشود؛ برای مسائل ویِژه و کوچک بهینه است . برای مثال؛ شیوه کاشت موی FUE برای بیماران جوانتری که تنها به تعداد گرافت کمی نیاز دارد و نمیخواهند جای زخم خطی در سر آنها ایجاد شود؛ فوقالعاده است . همین طور ؛ شیوه FUE برای روشهای کاشت موی ویژه مثل مرمت ابرو (کاشت ابرو) که در آن به استخراج تعداد کمی گرافت ویژه (بهعبـار تدیگـر واحدهای فولیکولی مجزای مو) با کمترین جای زخم نیاز است؛ بسیار مناسب است .
شیوه اتوماتیک (SAFER)
تکنیک پیوند موی اتوماتیک سیفر (SAFER)؛ در واقع همـان شیوه پیوند موی F.U.E است؛ با ایـن فرق که با دستگاهی بهنام S.A.F.E.R (مخفف Suction Assisted Follicular Extraction and Reimplantation) انجام میشود. دستگاه S.A.F.E.R یک وسائل الکترو پنوماتیک هست که برای استخراج واحدهای فولیکول مو از طریق مکش (ساکشن) و کاشت موها؛ استفاده میشود.
تکنیک پیوند موی اتوماتیک یا کاشت مو به شیوه safer؛ بدون نیاز به جراحی انجام میشود؛ پس دیگـر نیازی به ایجاد شکاف در ناحیه برداشت مو نخواهد بود. متعاقباً جای زخم ناخوشایـن دی از آن باقی نخواهد ماند. همین طور بیمار نیازی به دوره زیاد ریکاوری ناشی از ادم شدید و مستمر؛ نخواهد داشت.